Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 29. szerda, Péter, Pál

Az újbudai színházakban elmaradnak a márciusi elődások

Újbuda   |   2020, március 11 - 17:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kormány által elrendelt járványügyi intézkedéseknek megfelelően március 12-től ideiglenesen elmaradnak a Karinthy, a Szkéné, és a MU Színház előadásai.

Március 12-től tilos száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtartani a koronavírus terjedése miatt. Ezen rendezvények esetében a rendezők és szervezők felelőssége, hogy ne tartsák meg azokat. Zárva lesznek a színházak és mozik is.
A kormány által elrendelt járványügyi intézkedések értelmében a Karinthy Színházban a szerdai, előadást a legszigorúbb óvintézkedések mellett megtartják, de március 12-től ideiglenesen zárva lesz a teátrum. Az elmaradt előadásokra váltott jegyek egy későbbi időpontra lesznek beválthatóak, ennek részleteteit hamarosan ismertetik.

A Szkéné Színház előadásai is bizonytalan ideig elmaradnak, az előadásokra megváltott jegyek visszaváltásáról, esetleges cseréjéről a Fb-on, e-mail-ben vagy honlapjukon adnak tájékoztatást.

A MU Színházat is érinti a kormányzati döntés, ezért a márciusra meghirdetett előadások és nyilvános rendezvények, a biztonság érdekében ott is elmaradnak.Az elmaradt előadásokra megvásárolt jegyek visszaváltásával vagy az előadások esetleges idei évadban történő pótlásával kapcsolatban később tudnak tájékoztatást adni.

Az Index szerint a Nemzeti Színház, az Opera, a Vígszínház, a Miskolci Nemzeti Színház, az Örkény István Színház, a Madách Színház, a Thália Színház, a Centrál Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza minden előadását törölték, nem lesznek vetítések a Puskin moziban, a Várkert Bazár és a szentendrei Skanzen mától ugyancsak zárva tart. Az Átrium Színházban a mai és a holnapi előadásokat lemondták, a többiről folyamatosan tájékoztatják majd a nézőket a Facebook-profiljukon. A Radnótiban ma este még lesz előadás, a folytatásról később adnak tájékoztatást.

Az Artus Stúdióban már azt követően megtettek minden szükséges óvintézkedést, hogy a színházban járt az egyik, hazánkban elsők között koronavírussal diagnosztizált férfi. Az Artus Egyesület elnöksége azóta is kapcsolatban áll a hatóságokkal és mindenben szigorúan az előírásoknak megfelelően jár el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.