Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 28. kedd, Levente, Irén

Az újbudai sport büszkeségei

Újbuda   |   2021, május 6 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Sport Napján került sor az Újbuda kiváló sportolója és az Újbuda kiváló edzője díjak átadására. 

Előbbit utánpótlás kategóriában Kocsis Evelin Viktória ritmikus gimnasztikázó kapta a 2020. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló sportteljesítményei elismeréseként. Eredményei közül a legnagyobb sikernek a Kijevben rendezett Junior Európa-bajnokságon szerenkénti döntőben elért 3., 5. és 7. helyezése, illetve az egyéni összetett 8. helyezése számít. Ez a hazai sportág történetében is egyedülálló teljesítmény.
Újbuda kiváló edzője elismerő címet pedig idén Halla Péter edző kapta a vívó sportág utánpótlás-nevelésében és versenyekre történő felkészítésben nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként. Tanítványait az újbudai Bocskai István Általános Iskolában végzett utánpótlásképzéstől kezdve neveli és a Vasas Sport Clubban készíti fel a legmagasabb világversenyek szintjéig. Legeredményesebb versenyzői közé tartozik Bányai Zsombor, Nagy Dávid és Koch Máté junior Európa-, és világbajnok sportolók.
A díjakat dr. László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adták át.
Gratulálunk!


LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.