Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Az Újbudai Ősz szabadtéri rendezvényei

Újbuda   |   2017, szeptember 6 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Az Újbudai Ősz szabadtéri rendezvényei 2017

Augusztus 27., vasárnap: 6. Kelenföldi Lecsófesztivál

Albert utca 26. (Óvoda kert)

Gyereksarok, rajzverseny várják a kicsiket, a felnőttek a lecsófőző versenyen mérhetik össze tudásukat. A színpadon Bihari Gellért humorista, a Pedrofon zenekar, Takács Tamás és Boogie!

Szeptember 2., szombat: 29. Gazdagréti Halászléfőző verseny

Gazdagréti út és a Rétkerülő út közötti park

Egész napos programok, kézműves foglalkozások, színpadi előadások, vidámpark várja a vendégeket. Fellépnek többek között: Fatima, Budapest Jazz Orchestra és Malek Andrea. Az estet zenés időutazás zárja Arató discoval.

Szeptember 3., vasárnap: Szomszédok Ünnepe

Gazdagréti út és a Rétkerülő út közötti park

A Szomszédok teleregény 30. születésnapjára számos színes program, verseny fogadja a rajongókat. Egyszeri és megismételhetetlen alkalom, hogy találkozzon a sorozat kedvenc színészeivel! Este Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör, valamint tűzijáték szórakoztatja a közönséget.

Szeptember 9., szombat: Válassz Sportot Újbudán!

BudaPart Kopaszi-gát, Andalgó utca (bejárat a Dombóvári utca felől)

Közel negyven sportág, több mint 70 egyesületi szakosztály mellett versenyek, látványos sportbemutatók várják a látogatókat.

Szeptember 10. vasárnap: Őszköszöntő fesztivál

Bikás Park

Fergeteges szórakozás, változatos programok, koncertek, sztárfellépők, kézműves foglalkozások, játékok, ugrálóvár, vásár, családi programok.

Részletek: www.ujbuda.hu

Szeptember 16., szombat: Őrmező Ünnepe

Költők Parkja

Színes gyermek és családi programok, bemutatók, koncertek, bográcsos főzőverseny várják a látogatókat. A nap végén a színpadi desszert a Bon-Bon!

Szeptember 23., szombat: Helyi Értékek Napja

Gazdagrét, Dzsungel park (Torbágy utca és a Frankhegy utca között)

Kóstolhatnak illatos és fűszeres ételeket, italokat, megismerhetik házi szőttes, keresztszemes hímzés, salánki hordó készítését, az újbudai és megyei értéktárakat. Fellépnek az újbudai tehetségek mellett néptáncosok, népzenészek, a Budapesti Operettszínház művészei, végül a Holdviola bújtatja modern köntösbe népdalainkat.

Szeptember 23., szombat: Pajkos utcai Vigasságok

(az Andor utcai kereszteződésnél)

14 órától ismét pajkos programok a kicsiknek és nagyoknak! Lesz kézműves foglalkozás, játszó sziget, falmászás, rekeszmászás. A jó hangulatot emellett a Rock&Magic, Alma koncert és az esti utcabál is garantálja.

Szeptember 24., vasárnap: 3. Újbudai EgészségPart

A Feneketlen-tó partján

10-19 óráig minden adott lesz a helyes életmód folytatásához; szűrővizsgálatok, egészségügyi tanácsadás, sportprogramok, egészséges ételek bemutatója. Emellett neves fellépőkkel, vetélkedőkkel és nyereményekkel várják a családokat!

Szeptember 28. - október 1.: Szent Mihály napi búcsú Albertfalván

A több évtizedes múltra visszatekintő, a templom védőszentjéhez kapcsolódó rendezvényt az Albertfalvi Keresztény Társaskör szervezi.

Szeptember 30.: Közlekedésbiztonsági Nap – LiteRide Légy az őrangyalom!

Bikás Park

14-20 óráig szórakoztató vetélkedőkkel bővíthetik a gyermekek közlekedésbiztonsági ismereteit; köztük KRESZ park, ügyességi pálya, vezetéstechnikai játék, láthatósági sátor, szimulátorok, részeg szemüveg. Mini koncertek, Dumaszínház, Fényszínház, Őrangyal táncprodukció is emelik a hangulatot.

Október 7.: Kelenvölgyi Ezerjó

Tradícionális szüreti felvonulás, táncház, komédiások, népi játszóház, kézműves foglalkozások, koncertek, és természetesen a bor és a bográcsok is fontos szerepet kapnak. A fesztivált az InFusion Trió műsora zárja.

Október 23. vasárnap: Megemlékezés az ’56-os emlékműnél

Móricz Zsigmond körtér, Gomba

November 11. szombat: Kerület Napja

Egész hetes programsorozat keretében aranylakodalmasok erősítik meg fogadalmukat, közösen szülinapoznak „Újbuda babái”, 11 km távot futnak a sport szerelmesei, továbbá átadják a kerületi kitüntetéseket és díszpolgári címeket is.