Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Az Operettszínházban ünnepelt a Petőfi Musical Stúdió

Újbuda   |   2016, május 24 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szuperprodukcióval ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját az újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában működő Petőfi Musical Stúdió (PMS). Bősze Sándorné szerényen csak amatőr társulatnak nevezi a PMS-t, de május 23-án tanítványai bizonyították, hogy profi színtéren, a Budapesti Operettszínház színpadán is megállják helyüket.

A születésnapi fellépésre meghívást kaptak azok a már profivá vált táncosok és énekesek, akiknek karrierje Újbudán, a Petőfi Musical Stúdióból indult. Az Időkerék című, kétfelvonásos összeállításban a PMS az elmúlt két évtized sikereit idézte fel a közönségnek.

A sztárvendégek mellett fellépési lehetőséget kaptak kezdők is, akiknek különösen nagy élmény jelentett a profi színház környezet és a szenzációs díszlet. Összesen 112 szereplő mutatta meg tehetségét ezen az egyedülálló és megismételhetetlen estén, a legfiatalabb művész hat éves, a legidősebb 50 év feletti volt. Fellépésüket rengetegen segítették: szülők, régi PMS tagok és szimpatizánsok is kivették részüket az eseményből.

Bár ezt az előadást csak egyszer mutatták be, a Petőfi Musical Stúdió 20 éves múlttal rendelkező társulata az Újbudai Könyvhéten és az Albertfalvi Napokon is hamarosan fellép.

D. B. S.