Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Az egészségügy legjobbjait díjazták

Újbuda   |   2020, július 1 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pro Medicina Újbuda kitüntetést és Polgármesteri Dicséretet kaptak az egészségügyben dolgozók a Semmelweis-napon. Az elismeréseket László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át.

A magyar egészségügy napját 1992 óta minden év július 1-én tartják meg Magyarországon. 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében, oka empirikus felfedezésében.

László Imre beszélt Semmelweis Ignác munkásságáról, felfedezésének jelentőségéről, annak hosszú ideig tartó elfogadásáról. Kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban különösen fontos lett a gyakori fertőtlenítés, az alapos kézmosás. Köszönetet mondott a koronavírus-járvány idején helytálló egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, aki hozzájárultak a járvány elleni védekezéshez, a betegek gyógyításához a nehéz időszakban. - Sajnos ma az egészségügyben sok minden pénz kérdése. Pénz kell a szakrendelő felújítására, pénz kell a gyermek-egészségügyi centrum építéséhez, pénz új műszerek és felszerelés vásárlására, védőeszközök beszerzésére. Mi azért dolgozunk, hogy az egészség ne pénz kérdése legyen. Azért dolgozunk, hogy jó színvonalú egészségügyi ellátásához minden kerületi lakos hozzáférhessen - mondta László Imre a díjátadón.

Pro Medicina Újbuda kitüntetésben részesült

dr. Záray Gyuláné ápolási igazgató,

dr. Donauer Éva Zsuzsanna gyermek fogszakorvos,

dr. Koltai György házi gyermekorvos,

dr. Dorogi Gábor, felnőtt háziorvos.

Polgármesteri Dicséretben részesült

Bojerné Halász Gyöngyi szakasszisztens,

dr. Takács Krisztina felnőtt fogszakorvos,

dr. Mohácsy Júlia házi gyermekorvos,

dr. Kovács Zsuzsanna felnőtt háziorvos,

dr. Benedek Magdolna felnőtt háziorvos,

dr. Luigitsch Ildikó felnőtt háziorvos,

dr. Rácz Rozália felnőtt háziorvos.

Az eseményen részt vett Molnár Gyula országgyűlési képviselő, Vargáné Kremzner Zsuzsanna jegyző, Bába Szilvia képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság Elnöke, Győrffyné Molnár Ilona, Újbuda Humánszolgálati Igazgatóságának vezetője, és Dr. Lehoczky Péter, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.