Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Az eddigi sikerek mentén folytatódik az oktatás Újbudán

Újbuda   |   2016, szeptember 9 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eredményes munkát végeztek az oktatási-nevelői intézmények az előző tanévben, ezért ezen az úton kell tovább haladni – derült ki az intézményvezetők tanévnyitó konferenciáján.

A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak, valamint a Gárdonyi Géza Általános Iskola első éves kamarakórusának előadásával kezdődött az idei tanévnyitó konferencia. Köszöntőjében Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter Marcus Aureliust idézte, továbbá kihangsúlyozta a pedagógia, mint hivatás felelősségét és fontosságát. Elmondta, Újbudán a tanárok mindinkább odafigyelnek arra, hogy felkészítsék a gyermekeket az életre. Úgy véli, ez különösen fontos a történelminek nevezett időszakban.

Hoffmann Tamás polgármester a kerületi iskolák igazgatóinak, intézményvezetőinek, oktatói-és nevelői munkát végző szakembereinek köszöntése mellett kiemelte az önkormányzat intézményeket támogató tevékenységét. Mint mondta, erre a célra több százmillió forint van elkülönítve a mindenkori költségvetésben. Ebből a keretből zajlottak nyáron a kertépítési munkák, újult meg több sportpálya, került sor ablakcserékre, korábban pedig ebből fejlesztették az intézmények számítástechnikai és informatikai eszközparkját.

Molnár László oktatáspolitikáért felelős alpolgármester felhívta fel a pedagógusok figyelmét az önértékelésre, hogy mindig legyen idejük megállni, hátralépni és újragondolni feladatukat. Úgy véli, a gyerekeket meg kell tanítani, hogy megfeleljenek az élet kihívásainak. A konferencia szünetében Győrffyné Molnár Ilona Humánszolgálati igazgató a várható strukturális átalakításról beszélt, állítása szerint, nem csak elméleti, hanem gyakorlati téren is sok változás várható.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.