Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Az agglomerációból költözött Újbudára a Kärcher

Újbuda   |   2016, szeptember 22 - 13:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Biatorbágyról a XI. kerületbe tett át székhelyét a német Kärcher magyarországi leányvállalata, a Kärcher Hungária Kft. A társaság nemrég avatta fel új, Budaörsi úti székházát.

A tisztítástechnológiában piacvezető szerepet betöltő német hátterű cég olyan helyet keresett új otthonául, amely forgalmas, ám mégis könnyen megközelíthető helyen található. Ezért esett választásuk a Kelenföldi pályaudvar közelében lévő Budaörsi úti épületre. Juhász Sándor ügyvezető úgy látja, a költözés már számokban is érzékelhető, hiszen a vállalat máris forgalomnövekedést produkált a nyitás óta.

Az új épület vásárlói térből, bemutató teremből, szervizből és irodákból áll, illetve - mint az épület avatásán elhangzott - ez a legnagyobb és legszebb üzletközpontja a márkának. A rendezvényre ellátogatott Christian May, az anyavállalat háztartási részlegének ügyvezetője, aki a cég sikeréről is beszélt. Elmondta, igény van arra, hogy szép, higiénikus otthonban éljenek az emberek, bár erre egyre kevesebb időt tudnak áldozni miközben fontos számukra a jó minőségű takarítógép.

A megnyitón Hoffmann Tamás elmondta a térség fejlődése nem állt meg, szerinte a Kärchert hamarosan újabb cégek követik, akik szintén meglátják a lehetőséget Újbudában, illetve a Budaörsi út környékében.

K. A.