Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Autós Covid-tesztállomás lesz a Bikás parknál

Újbuda   |   2020, augusztus 10 - 12:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdték a koronavírus-fertőzés szűrésére alkalmas áthajtásos tesztállomás helyszínének kialakítását a Bikás parknál, a Vahot utcai parkolóban. A DriveCell Systems Zrt. által működtetett szolgáltatás 8 és 12 óra között vehető igénybe (szombat kivételével). A kerületi lakosok kedvezményt kapnak.

A magyar cég által kidolgozott megoldásnak köszönhetően Budapesten, a Groupama Aréna parkolójában már működik egy érintésmentes, áthajtásos koronavírus tesztállomás, ahol bárki az autójában ülve elvégeztetheti a PCR-tesztet, az eredményeket pedig 24 órán belül megkapják.
– Az áthajtásos tesztpont azért jó, mert egyrészt szélesíti a hozzáférés lehetőségét, másrészt nem kell kapcsolatba kerülni senkivel – mondta lapunknak László Imre polgármester. – A kocsiból sem kell kiszállni, tökéletes biztonságban le tudják venni a mintát, amiből el tudják végezni a megfelelő vizsgálatokat a szakemberek, mi pedig megkapjuk a hivatalos értesítést. Kétségtelenül fizetni kell érte, de a szolgáltatóval a megállapodás részét képezi, hogy a XI. kerület lakosai kedvezményt kapnak majd.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.