Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. péntek, Árpád

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Újbuda   |   2015, július 30 - 13:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

A pótfelvételi eljárásban egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzését lehet megjelölni a felvi.hu összegzése szerint. Az eljárás díja 5 ezer forint, amelyet szintén a fenti határidő lejártáig kell befizetni.

A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, akkor azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívólevelet általában nem küldenek.

A tájékoztató rögzíti, hogy a pótfelvételi keretében meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 23-án meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál, amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50).

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a ponthatárok kihirdetése után, szeptember első napjaiban kapják meg a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől.

MTI/Újbuda