Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Átfestik a Bertalan Lajos utcai kócsagot

Újbuda   |   2019, április 18 - 14:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új tűzfalképet terveznek a Bertalan Lajos utcába, már lehet szavazni, hogy melyik Bauhaus témájú alkotás kerüljön a jelenleg óriás kócsagot ábrázoló felület helyére. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tűzfaltervezési kurzusán készült alkotásokra itt lehet szavazni.

Már lehet szavazni, hogy melyik alkotás díszítse a jövőben a Bertalan Lajos utca 16. számú társasház tűzfalát. Az épületen jelenleg Zsuffa Zsanna Lídia kócsagja látható mintegy háromszáz négyzetméteres felületen. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tűzfaltervezési kurzusán idén is több terv készült, ezúttal BAUHAUS témában.

Az aklotók:

Bolcsik Kriszta, Venekei Dóra

Kudlák Amy, Zaluska Árpád, Nagy Dorottya

Szabó Renáta, Mihalik Nikoletta

Tóth Lili, Németh Niki

Weiszer Márk, Fazekas István

Hogy kinek a munkáját fessék meg idén a Színes Város Csoport művészei, itt lehet szavazni április 23-án, kedd délig.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.