Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Átadták az új metróvonalat

Újbuda   |   2014, március 28 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Átadták a kelenföldi vasútállomást és a Keleti pályaudvart összekötő 4-es metrót. A vonalat déltől már az utasok is használhatják, vasárnap üzemzárásig ingyenesen.

Az új vonalat Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester jelenlétében adták át a kelenföldi végállomáson. Orbán Viktor kijelentette: mindenekelőtt a 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása, amelyre régóta várt Budapest. A kormányfő azt mondta: Budapest akkor lesz büszke főváros, ha nagy dolgokra vállalkozik, de ezt csak akkor teheti meg, ha megtalálja az együttműködés módját a mindenkori kormányzattal.

Tarlós István kijelentette: megvalósult Magyarország utóbbi évtizedeinek egyik legnagyobb beruházása. Közölte, a 4-es metró szerelvényei csúcsidőszakban két-három percenként járnak majd. Az utasok péntek déltől vasárnap üzemzárásig ingyenesen utazhatnak a 4-es metró vonalán.

Az ünnepségen felavatták a metró elindításának talajba gravírozott emléktábláját, majd Orbán Viktor és Tarlós István végigutazott a vonalon.

MTI