Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Átadták a Pro Medicina díjakat

Újbuda   |   2014, július 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Orvosokat, nővéreket, ápolókat és más egészségügyben dolgozó szakembereket ismertek el a Semmelweis napon a Polgármesteri Hivatalban.

Újbuda Önkormányzata Pro Medicina Újbuda kitüntetéssel és polgármesteri dicsérettel jutalmazta a kerületben évtizedek óta kiemelkedő munkát végző egészségügyi dolgozókat. 

Molnár László alpolgármester bevezetőjében elmondta, a Semmelweis napon azt a szakértelmet, kitartást, emberiességet és szakmai alázatot szeretnék elismerni, amiről az egészségügyben dolgozók nap mint nap bizonyságot tesznek. Pro Medicina Újbuda díj adományozható az egészségmegőrzés, a betegek életkörülményeinek, testi-lelki állapotuk javításának érdekében kifejtett lelkiismeretes és kiemelkedő gyógyító-megelőző tevékenységért. Polgármesteri Dicséret pedig azoknak az egészségügyben dolgozóknak adható, akik kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek. 

Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató arról tájékoztatott, öt polgármesteri dícséretet és négy Pro Medicina díjat osztanak ki. Az utóbbi mellé pénzjutalom is jár, ám a díjat a legtöbben nem ezért, hanem magas presztízse miatt érzik nagy elismerésnek. 

A Semmelweis napon Pro Medicina díjat vehetett át Prof. Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, Prof. Dr. Farsang Csaba főorvos, egyetemi tanár, aki húsz évig dolgozott a Szent Imre kórház belgyógyászatán, valamint Dr. Appel Julianna Judit tüdőgyógyász szakorvos, a Szent Kristóf Szakrendelő XXII. kerületi Tüdőgondozó Intézetének munkatársa. Idén egy diplomás ápoló is volt a díjazottak közt: Stupek Dezsőné, a Magyar Kardiológusi Társaság Szakdolgozói Munkacsoportjának választott vezetője 41 éve végzett lelkiismeretes munkájáért kapta meg az elismerést.

T.D. - ÚjbudaTV 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.