Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Április elsején nyithat az új Budai Parkszínpad

Újbuda   |   2015, február 20 - 14:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tavasszal nyithat a a Budai Parkszínpad, munka nagyobb része már elkészült. Kész a csatorna- és a vízrendszer, a klíma-, fűtés-hűtés-, és villanyszerelés, valamint a betonozás befejeződött, az alagsori melegkonyhát már csempézik.

Terveink szerint április elsején nyitjuk meg az újjáépített volt Budai Parkszínpadot - mondta az Indexnek Ondrusek Péter, a beruházó Zsigmondkert Kft ügyvezetője. A nyitás azért csúszik fél évet, mert a felújítás kezdetén közműkáoszt találtak a munkások a területen, beomlott, betemetett csatornákkal, szétlopott rendszerekkel, közölte Ondrusek.

A húsz éve rohadó létesítmény felújítását négy hónapos csúszással kezdték meg, ami a bérlők szerint októberre egy városi találkozóhely lesz. A felújított Budai Parkszínpad helyén egy kulturális, multifunkcionális közösségi teret akarnak létrehozni, ahol a jógatábortól a gyerektáboron keresztül a termékbemutatókig mindenféle rendezvényt lehet rendezni, mondta a helyszínen az Indexnek Ondrusek Péter, a Zsigmondkert Kft ügyvezetője. Hozzátette: egy városi találkozóhely lesz itt, az Erzsébet téri Fröccsterasz szellemiségében. Azon még gondolkoznak, hogy a Fröccsterasz vagy Fröccs Színpad elnevezést áthozzák-e Budára.

A romos Budai Parkszínpad 15 éves bérlési jogát az év elején nyerte el a Zsigmondkert Kft., de csak most tudtak hozzákezdeni a munkához. Négy hónapig tartott ugyanis, amíg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lemondott az elővételi jogáról.

Ondrusek elmondta: az már látszik, hogy a felújítás költsége a többszöröse lesz a pályázatban vállalt 50 millió forintnak. Igaz, hogy viszonylag alacsony a bérleti díj, ismerte el, de brutális a beruházási költség. A bérleti szerződés 15 évre szól, a bérlőnek ezalatt kell kigazdálkodnia a befektetését. (A cég évi nettó 4,2 millió forintot fizet a tulajdonos fővárosnak a 2700 négyzetméteres területért.)

Az 1958-ban épült Budai Parkszínpad eredetileg nem volt csöndes hely, 1966-ig főként operetteket és esztrádműsorokat adtak itt elő. Később rockkoncerteket is adtak a színpadán. - Itt nem lesz rockkocsma, se romkocsma. A zenekari árkot vízzel töltjük fel. Max akusztikus hangulatkoncert lehet, aláfestő jelleggel - szögezte le Ondrusek arra a kérdésre, hogy folytatódik-e a zenei élet a parkszínpadon. Fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a bérlő egy helyi, XI. kerületi vállalkozáscsoport.

forrás: index.hu

index.hu)

foto:index.hu