Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Angol nyelvből vizsgáztak a diákok

Újbuda   |   2020, május 7 - 10:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csütörtökön idegen nyelvi érettségi vizsgák kezdődtek, a diákok angol nyelvből tettek írásbelit emelt- és közép szinten.

Angol nyelvből középszinten 1123 helyszínen 34 693, emelt szinten 210 helyszínen 14 521 vizsgázó tesz érettségit – írja az Oktatási Hivatal. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.
Középszinten a vizsga időtartama 180 perc volt, az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60 perc, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc állt rendelkezésre. Rövid szünet után ezt a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap következett 30 percben, majd 60 perc jutott az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.
Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt, azon az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepeltek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30, illetve 90 perc volt.
Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten lehetett használni nyomtatott szótárt, a többi feladatsornál nem lehetett segédeszközt igénybe venni. Az érettségi dolgozatokat központi útmutatók alapján javítják és értékelik.
Pénteken a német nyelvvel folytatódnak az írásbelik.