Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. hétfő, Mózes, Botond

Álmokon innen és túl

Újbuda   |   2018, október 19 - 12:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Festészet Napja alkalmából látható Kókai Emese, Boldizsár Ottó és Snyehola Anett Sansa fiatal művészek Álmokon innen és túl című kiállítása a Gazdagréti Közösségi Házban.

A három fiatal művész képeinek elegye kiváló csemege a kortárs festészet ünnepén. A szürrealista stílust gyakorló Kókai Emese kezéből kisgyerek kora óta nem lehet kivenni az ecsetet, ceruzát, aminek oka - szerinte - ugyanaz, amiért a hód koptatja a fogát, vagy amiért a hal úszik: a lénye része.

Boldizsár Ottót a realista festészet technikája érdekli, olyan témákkal, amik szintén nem általánosak: gótika, steampunk és gépészet.

Snyehola Anett Sansa legfőbb célja az emberábrázolás, nemcsak a külsőségeket bemutatva, hanem a legmélyebb értelemben. A képregények és a sci-fi világa nála is meghatározó.

A kiállítást Cene Gál István festőművész nyitotta meg, a jó hangulatról a Black Cat Band gondoskodott. A tárlat november 9- ig tekinthető meg a Gazdagéri Közösségi Házban.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.