Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Almafogyasztási akció és egészségnap a Petőfiben

Újbuda   |   2015, május 15 - 09:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Meglepő módon népszerűsítették a Petőfi Általános Iskolások az almafogyasztást az egyik bevásárlóközpontban május 14-én. Az úgynevezett villámcsődületet, angol nevén flashmob megmozdulást választották a figyelemfelhívásra.

Közel kétszázan vegyültek el egy bevásárlóközpont tömegében, majd váratlanul énekelni kezdtek, csörgődobok kíséretében. Az Alma együttes Alma mánia című dalát adták elő. Később, amilyen hirtelen előbukkantak, ugyanolyan gyorsan el is tűntek, a járókelők egy-egy almát kaptak az akció végén. - Egészséges gyümölcsről van szó, amelyből Magyarországon rengeteg és sokféle terem. Jó volna, ha minél több almát fogyasztanánk – mondta Salamon Péterné, az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A dalt Bősze Sándorné, a Petőfi Musical Stúdió alapítója és Rappainé Varga Annamária a Petőfi Iskola énektanára tanította be a gyerekeknek. Farkas Krisztina képviselő volt a program fő védnöke, valamint az almát is ő szerezte az akcióhoz. A program a Petőfi Iskolában nemrégiben zajlott egészségnap és vetélkedő - melyen több kerületi iskola diákjai is részt vettek - zárása volt.

H.L.