Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

Albertfalván és a Keveháza utcában is karácsonyoztak az idősek

Újbuda   |   2014, december 16 - 13:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Advent idején valamennyi, a kerületben működő idősklub megtartja saját karácsonyi ünnepségét. Ezekre akár egy hónapig is készülnek a nyugdíjasok. Az ünnepségeken zenés műsort adnak elő, saját készítésű karácsonyi ajándékokkal és süteményekkel kedveskednek egymásnak. Az eseményekre rendszerint a polgármester is meghívást kap; legutóbb az albertfalvi és a Keveháza utcai klubban ajándékozta meg az időseket.

Az Albertfalvai Idősek Klubja Kisújszállás utcai épületében harminc idős gyűlt össze. Az ünnepi hangulatot nemcsak a feldíszített terem és a sütemények illata teremtette meg, hanem Menyhért Mária operett énekes karácsonyi dalai is fokozták. A karácsony az idősek klubja legfontosabb ünnepe, a tagok egy hónapig készültek az eseményre.

- Régi hagyományokat elevenítünk fel és mindig valami újat tanulunk, nyáron lekvárt főztünk, most ajándékokat készítettünk - mondta az intézmény vezetője. Farkas Krisztina önkormányzat képviselő és Hoffmann Tamás polgármester a kerületi általános iskolások által készített karácsonyfadíszeket adták át a nyugdíjasoknak.

A Keveháza utcában is énekkel, és versekkel készültek az idősek: mindenki választott egy számára kedves irodalmi művet, amelyet előadott.

A klub közel 50 főt lát el, a programok között foltvarrás, társasjátékok, irodalmi, film és zeneklub is van.

T.D.