Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Albertfalván a pincéket fosztogatják

Újbuda   |   2014, május 21 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A társasházi kamerarendszer program és az Újbudai Polgárőr egyesület működése volt a két fő témája az albertfalvi közösségi házban tartott Közbiztonsági Fórumnak. Újbuda vezetői a XI. kerületi Rendőrkapitánysággal, az Újbudai Közterület Felügyelettel, az Újbuda Prizmával és a polgárőrséggel közös beszélgetésre hívták a lakosságot.

Albertfalva csendes, nyugodt városrész, ráadásul az átlagosnál kevesebb dolga akad ott a rendőrségnek, a lakosság életét mégis megkeserítik a betöréses lopások. A bűnözők előszeretettel fosztogatják a társasházak pincéit, ahonnan elsősorban kerékpárokat visznek el.

A Közbiztonsági Fórumon Hoffmann Tamás polgármester elmondta, hogy a nemrég meghirdetett társasházi kamerarendszer program segítséget jelenthet majd ezen bűncselekmények visszaszorításában.

Berki Antal rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy várhatóan szeptemberben - Őrmező, Gazdagrét és Kelenföld után - Albertfalván nyit újabb Körzeti Megbízotti Irodát a rendőrség, ezzel is fokozva a rendőri jelenlétet és közbiztonság javítását.

T.D. - ÚjbudaTV/MTI