Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Alaposan behangoltak Újbudán a jövő zenekarai

Újbuda   |   2016, december 2 - 12:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A SoundCheck zenei tehetségkutató fesztivál fellépőitől dübörgött a B32 színpada az elmúlt napokban. Bár még csak ez volt az első Soundcheck, mégis 50 zenekar pályázott, amit a szervezők nagy sikerként könyvelnek el.

A tehetségkutatón nem hirdettek kategóriákat, mindenféle zenei produkciót szívesen fogadtak. Legtöbben a rock, az alternatív rock és a színvonalas metál zene képviselői jelentkeztek, de volt több rap, illetve free jazz formáció is a kínálatban.

A december 1-én tartott döntőn már csak a legjobb hat zenekar léphetett színpadra. Morcz Fruzsina, Beck Zoltán és Novák Péter remek munkát végzett a zsűriben, a hat produkció, a Madrapur, az Akkor Go, a Magácska, a Pí Therapy, a WatchMe és a Köpönyegforgatók mind színvonalas programmal bizonyították tehetségüket. A zsűritagok külön figyelmet szenteltek arra, hogy előremozdító értékeléssel, ötletekkel segítség a sok ifjú tehetséget.

Bár minden döntős, a karrierjét előremozdító jutalmazásban részesült - azaz ismert zenekarok előzenekaraként léphetnek fel, vagy professzionális hangstúdiókban vehetik fel hanganyagaikat, vagy szakmai képzésben részesülnek -, mégis elmondhatjuk, hogy van az első újbudai SoundChecknek győztese. Alig egy éve, Miskolcon alakult Köpönyegforgatók nevű formáció olyan átütő erejű produkciót hozott a 11. kerületbe, hogy őket hirdethetjük ki győztesként.

A fesztivál szervezői már készülhetnek a következő, 2017-es SoundCheckre, mert az újbudai fesztivál gyorsan, jó hírnevet szerzett magának. Bíznak abban, hogy jövő ősszel még többen jelentkeznek a megmérettetésre.

D. B. S.

(A fesztiválról a PONT és a Kulturális Körkép című műsorok tudósítanak az Újbuda TV-ben.)