Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. péntek, Hella

Akció a közterület megtisztításáért

Újbuda   |   2018, április 25 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntes szemétszedést szervezett a Vitorlázó útnál és a Kőérberki útnál a Falk and Ross Group Europe nevű cég. Az akcióhoz több más vállalat is betársult.

A meleg idő piknikre csábította a családokat, sétára a kutyásokat, sárkányreptetésre a fiatalokat a Vitorlázó út és Kőérberki út környékén található területen. A 700 méter hosszú sétaúton azonban nincsenek szemétgyűjtők, így a látogatók után rengeteg hulladék gyülemlett fel. A munkába járók életét egyre inkább megnehezítette a gumiabroncs-, sitt- és háztartásiszemét-halom is. Ezért a promóciós textiltermékeket értékesítő német cég leányvállalatának dolgozói, a szintén környékbeli Bortársaság, Salus Kft. és több más vállalat alkalmazottaival összefogva, önkéntes szemétszedési akcióba kezdtek. – A csaknem három órán át tartó munka során két konténer telt meg – mondta Einwachter Zoltán, a Falk and Ross Group Europe ügyvezetője. A szükséges kellékek (kesztyűk, botok, láthatósági mellény, konténer) költségeit a cég állta. – Reméljük, hogy akciónkkal példát mutathattunk, és arra buzdíthatjuk a kerületieket, hasonló esetben ők is így járjanak el – tette hozzá az ügyvezető.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.