Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

Adventre hangolódtak az újbudai idősek

Újbuda   |   2017, december 8 - 13:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mága Zoltán koncertjével ünnepeltek Újbuda idősebbjei. Az Újbudai Szociális Szolgálat (USZOSZ) tagjai a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva, közös ünnepi műsorral hangolódtak rá az adventi időszakra. Az eseménynek ezúttal a Flamenco Hotel adott otthont.

Újbudán hat idősek klubja működik, amelyeknek valamivel több, mint 250 tagjuk van. Számukra szervezett ünnepi műsort az önkormányzat, amelynek fő fellépője Mága Zoltán hegedűvirtuóz volt. Az esemény házigazdája az USZOSZ vezetője, Szepesfalvyné Magassy Márta volt, a jelenlévőket Simicskó István honvédelmi miniszter, Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester köszöntötte.
Molnár László alpolgármester elmondta, hogy már tavaly olyan eseményt terveztek, amellyel az idősebb generációnak tudnak kedveskedni advent idején. - Szerettünk volna lehetőséget teremteni, ahol rá tudnak hangolódni az ünnepekre, miközben közösségben, baráti társaságban tölthetnek el néhány órát. Az első összejövetel sikere predesztinálta, hogy ebből a szokásból hagyomány lesz, így külön öröm számunkra, hogy ilyen szép műsorral fejezhettük ki tiszteletünket az idősebb generáció iránt – fogalmazott.
A rendezvényre Újbuda országgyűlési képviselője, Simicskó István is ellátogatott, aki köszöntőjében a közös örömünnep fontosságát hangsúlyozta. - Ilyenkor advent idején mindannyiunk szívét várakozás tölti el. Nekünk, keresztényeknek az a dolgunk, hogy otthont teremtsünk a szeretetnek, ehhez viszont szükség van az egymásra való odafigyelésre. A visszajelzések, az apró gesztusok, amelyekkel az idősek megajándékoznak minket, olyan lelkierőt és muníciót adnak számunkra, amelyek ösztönzőleg hatnak ránk. Nekünk, akik a közösséget szolgálják, arra kell törekednünk, hogy odafigyeljünk egymásra és törődjünk másokkal – fogalmazott.
Az esemény ünnepi hangulatát tovább fokozta az önkéntesek jutalmazása, összesen tizen kaptak polgármesteri dicséretet a kerület időseiért tett fáradozásukért. Az ünnepség második részében Mága Zoltán koncertezett.