Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Adománygyűjtést hirdet a Katolikus Karitász

Újbuda   |   2020, március 20 - 14:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagyböjti adománygyűjtését meghosszabbítva, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő családok és idős emberek javára hirdet adománygyűjtést a Katolikus Karitász.

A segélyszervezet szerint most különösen fontos, hogy segíteni tudjanak azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik megélhetési krízishelyzetbe kerülnek.

A korábban meghirdetett, eredetileg vasárnapig tartó nagyböjti adománygyűjtés során elsősorban tartós élelmiszert gyűjtöttek templomokban. A gyűjtés a koronavírus-járvány miatti korlátozások és a nyilvános szentmisék szüneteltetése miatt átalakul, és pénzadománygyűjtés formájában folytatódik.
Adományozni a karitasz.hu/onlineadomany oldalon az online adományozás menü alatt bankkártyás fizetéssel vagy átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámra lehet.
A felajánlásokból a segélyszervezet főként élelmiszerrel és "higiéniai felszerelésekkel" támogatja az intézményeikben, illetve programjainkban ellátott családokat és a járvány idején különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket.
- Szükség van továbbá a hátrányos helyzetű településeken végzett munkánk folytatására is, ahol különösen fontos a gyermekek otthoni tanulásának biztosítása és az idősek, megváltozott munkaképességűek védelme, támogatása - fogalmaztak közleményükben. MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.