Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Adomány: Váltsuk valóra a meséket!

Újbuda   |   2018, november 19 - 11:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eddig 6740 könyvet gyűlt össze a Libri és a Mesekő Alapítvány közös könyvadomány-gyűjtő programjában, amellyel nehéz sorsú gyermekek karácsonyát tenné szebbé. A programban országszerte 30 gyűjtőponton, köztük Újbudán az Alee Bevásárlóközpontban várják a könyvadományokat.

December 9-ig az ország harminc gyűjtőpontján várják a 3-18 éves korosztálynak megfelelő, jó állapotban lévő könyveket a Libri könyvadománygyűjtő programjában. Az újbudai gyűjtőpontot Jakupcsek Gabriella és Vecsei H. Miklós is meglátogatta.

Az adományok lehetnek mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek, cél, hogy minden gyerek találhasson életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányt.

A program szervezői azt remélik, minél többen akarnak örömöt szerezni idén karácsonykor a rászorulóknak. Akik élnek a lehetőséggel, azokat egy köszönő oklevél mellett kedvezménykuponnal is megajándékozzák.

Az összegyűlt könyvadományokat a Mesekő Alapítvány segítségével rászoruló, hátrányos helyzetű vagy beteg gyerek számára juttatják el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.