Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

A38: hiteles márka

Újbuda   |   2015, március 24 - 14:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 15-én az A38 Hajóról jelentkezett be ünnepi adásával a most indult Petőfi TV. Bognár Attilát, az A38 alapítóját a televízió indulása kapcsán kérdeztük jövőbeli célkitűzéseikről.

– Milyen szerepet tölt be az A38 Hajó a XI. kerület, illetve Budapest zenei-kulturális életében?

Az A38 a főváros legnagyobb lélekszámú és legszínesebb kerületéhez méltó kulturális központ, évi százötvenezer koncertlátogatóval és kétszázezer vendéggel. Tevékenységünket több hazai és nemzetközi szavazáson díjazták már (Lonely Planet, Electronic Beats), hosszú, szívós munkánknak köszönhetően sikeresen kapcsoltuk be Budapestet és Újbudát a nemzetközi kulturális vérkeringésbe.

– Milyen programokkal kívánják elérni a célközönséget?

Elsődleges szempont, hogy ne pusztán a fogyasztói kultúrát szolgáljuk ki, hanem társadalmi és művelődési szerepet töltsünk be, így a hajó összes lehetséges helyszínét kihasználva rendszeresen tartunk még be nem futott kortárs, illetve dzsesszkoncerteket, kiállításokat és filmvetítéseket. Újbuda Önkormányzatának támogatásával tartjuk meg idén 11. alkalommal az Újbuda nemzetközi dzsesszfesztivált, amelyen évről évre világsztárok lépnek fel, és Európa legrangosabb középméretű dzsesszfesztiváljai között tartják számon. A program nem valósulhatott volna meg az önkormányzat támogatása nélkül, mindemellett további perspektívát is látunk a kerület és az A38 együttműködésében. Újbuda Budapest legnagyobb “egyetemvárosa”, és az A38 Hajó a hallgatóknak is nagyszerű szórakozási és kulturális lehetőséget ad.

– Március 15-étől minden este tőletek jelentkezik a fiatalokat megszólító Petőfi TV. Változtat-e a tévével való együttműködés az A38 célcsoportján, programjain, meghívott előadóin?

Az A38 Hajónak és a Sziget Fesztiválnak kulcsfontosságú szerepe van Magyarország pozitív, fiatalos, kreatív arculatának kialakításában és nemzetközi megítélésében, ami lényeges hatással van az idegenforgalomra is. Március 15-étől a Petőfi TV élő bejelentkezéseit is szolgáló stúdióhelyszín lettünk. A tévé első adásnapja egyben ünnepi különkiadás is volt, március 16-ától pedig az A38 Hajóról minden este jelentkezik a Böngésző című élő ajánlóműsor, illetve hétfőtől szombatig az Én vagyok itt című másfél órás kulturális magazinműsor – szintén élőben; éjjelente pedig folytatódik az A38 Hajó koncertsorozata. Bízunk az együttműködésben, közös céljaink vannak, támogatjuk egymás munkáját. Az A38-nak meghatározó, ízlésformáló szerepe van, azért vált sikeres branddé, mert hiteles a célközönség szemében. A tévével való együttműködésünk maximum szélesíti a programkínálatunkat: vasárnaponként például filmklub, hétfőnként akusztikus dalszerző programok költöznek a kiállítóterünkbe.

– Önt januárban a Lengyel Köztársaságért Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. Mit jelent ez az elismerés, és mennyiben köthető az A38 Hajó életéhez, működéséhez?

Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés, ám ez nemcsak az én érdemem, hanem a hajó legénységéé is. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy a zenének és a művészetnek nincsenek se műfaji, se földrajzi határai. Lengyelország kultúrája páratlanul gazdag, rengeteg nagyszerű művészük van, mi pedig mindig is fontos feladatunknak tartottuk Kelet- és Közép-Európa gazdag kultúrájának bemutatását. Ez egy olyan misszió, amit a kezdetektől fogva magunkénak érzünk, és tartani fogjuk hozzá magunkat a jövőben is.

Újbuda

 hiteles márka

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.