Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

A38: Dalszerzők-sorozat, Talentométer és WOMEX-bulik az őszi kínálatban

Újbuda   |   2015, szeptember 1 - 16:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Folytatódik a Dalszerzők az A38 hajón, újabb tehetségek mutatkozhatnak be a Talentométer programjában, és hajnalig tartó bulikat rendeznek az októberi világzenei fesztivál, a WOMEX részeként az A38 hajó őszi programsorozatában.

A programokat ismertető keddi budapesti sajtótájékoztatón a Petőfi Rádió és TV részéről Horváth Gergely számolt be arról, hogy folytatódik a Dalszerzők az A38 hajón című sorozat, amely ősztől a Petőfi Rádióban önálló műsort is kap szerdánként. Az A38 hajón ősszel fellépő művészeket arra is felkérik, hogy a Petőfi Rádió által a nyáron meghirdetett, Képzelt nagylemez című, hallgatói dalszövegíró-versenyre érkezett pályamunkák közül egyet-egyet dolgozzanak fel és adjanak elő.
Ezúttal ősszel rendezik meg a Szerencsejáték Zrt. Talentométer nevű tehetségkutatóját, amelyben a könnyűzene és koncertfotós kategóriák mellett új szekciót hirdettek kreatív játékok alkotóinak. A pályázatra asztali és digitális játékokat várnak, a zsűri elnöke Mérő László matematikus, gazdaságpszichológus lesz.
Az októberben Budapesten tartandó világzenei szakmai találkozó és fesztivál, a WOMEX egyik helyszíne is az A38 hajó lesz. A WOMEX-et társszervező Hangvető részéről Weyer Balázs elmondta: az ötnapos rendezvényen napközben szakmai programok lesznek a Bálnában, esténként zenekarok mutatkozhatnak be a Müpában rendezett showcase koncerteken, éjszakánként pedig az A38 hajóra várják hajnalig tartó bulira a közönséget. Az utóbbi, DJ Summitnak nevezett program a WOMEX-ek néhány éve bevezetett, új eleme - tette hozzá.
A kedden kezdődő Újbuda Jazz Fesztivál egyik helyszíne is a hajó, a Mu Színház mellett. A vasárnapig tartó fesztiválon az avantgárd és free jazz mellett a mainstreambe tartozó dzsesszműfajok is megszólalnak. Az A38-on a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében is szerveznek majd koncerteket.
A hajón néhány éve létrehozott kiállítótérben a napokban nyílik meg Barabás Zsófi tárlata, októberben pedig formálódik egy Wahorn András személye köré fonódó minifesztivál. Mint elhangzott, az egyelőre Wahorn Feszt munkacímen futó projekt a tervek szerint koncerteket és képzőművészeti performanszokat ölelne fel.
Szintén elhangzott, hogy az A38 csatlakozott a Live Europe nevű kezdeményezéshez, melynek keretében 13 európai klub segíti hazájukban már népszerű, de nemzetközileg még kevéssé ismert zenekarok népszerűsítését.

MTI