Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

A világzenei toplista élvonalában Lajkó Félix folklemeze

Újbuda   |   2016, június 1 - 15:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lajkó Félix Most jöttem című Fonó kiadásban megjelent folklemeze lett az egyik legjobb kiadvány   májusban a World Music Charts-on.

Harmadik helyre került Lajkó Félix Most jöttem címmel megjelent folklemeze májusban a világ legrangosabb világzenei toplistáján, a World Music Charts-on. A listát 24 ország 50 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap első napján.

Lajkó Félix zenéje mindazon zenei hagyományokból gazdagon merít, melyek kiskorától befolyásolták mindennapjait, ez pedig a folk; a Vajdaságban megismert népzenék, úgy a magyar, a cigány, vagy akár a román népzene is. A Most jöttem című lemezen a hegedű- és citeravirtuóz variációit hallhatjuk folk témákra, olyan remek énekesekkel, mint Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna és olyan zenésztársakkal mint Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő.

Az elmúlt években sikerrel szerepel ezen a listán Lajkó Félix Mező c. lemeze (Fonó), a Karaván Família albuma (Fonó), a Buda Folk Band Magyar világi népzene c. albuma (Fonó), Herczku Ágnes Bandázom (Fonó), Romano Drom colors (Fonó), a Zűrös Banda első lemeze (Fonó), a Buda Folk Band Saját gyüjtés c. albuma (Fonó) és más kiadóktól a Söndörgő és a Romengo lemezei.

Újbuda