Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

A világ ötödik legjobb lépcsőfutója a XI. kerületi tűzoltóparancsnok

Újbuda   |   2022, augusztus 15 - 15:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Molnár Máté őrnagy a Rotterdamban megrendezett Rendőr és Tűzoltó Világjátékokon képviselte Magyarországot, illetve Újbudát.

 A XI. kerületi tűzoltóság 32 éves parancsnoka kevesebb mint hét perc alatt futott fel bevetési felszerelésben a rotterdami kikötő 44 emeletes, közel 1300 lépcsőfokos (!) toronyépületének tetejére, ezzel korcsoportjában az ötödik lett. A brutális futamon produkált 6 perc 48 másodperces idővel Molnár Máté minden más korcsoportban a dobogón végzett volna, még a 30 év alattiak mezőnyében is, ahol egy másik magyar tűzoltó, a mohácsi Windischmann Dávid második lett, 7 perc 2 másodperces eredménnyel. Az újbudai tűzoltóparancsnok összetettben is befért a top 10-be.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.