Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

A vártnál több felajánlás érkezett a Tranzitba

Újbuda   |   2015, június 25 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sikerrel zárult a Tranzit Art Cafe és Újbuda Önkormányzata közös adománygyűjtése. A június 22-24. között "Önnek kacat másoknak kincs" címmel tartott rendezvény szervezői elsősorban ruha, játék és könyv adományokat vártak és kaptak.

A szervezőket is meglepte az a tempó, amellyel érkeztek az adományok a Tranzit Art Cafe-ban tartott rendezvényen. A háromnapos akció során több felajánlás gyűlt össze, mint amire eredetileg számítottak; a használt holmi mellett sok volt az új vagy újszerű könyv, játék és ruha is.

Az adománytevő családokat málnaszörppel vendégelték meg, a gyerekeket kézműves foglalkozás és kertmozi várta. Az összegyűjtött adományokat a Down Alapítványhoz és a Kossuth Gyermekotthonba juttatják el a szervezők.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.