Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

A vártnál is sikeresebb volt a Nemes Színpad első évada

Újbuda   |   2018, május 31 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fődíjas darabjainak díszelőadásával mondott köszönetet fenntartójának a Nemes Színpad vezetése május 30-án. A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban működő színtér első évada a várnál is jobban sikerült.

A drámapedagógiai képzésben is erős művészeti iskola ifjú színészei sikert sikerre halmoztak az évadban. Több tucat darabot vittek színre, száznál több előadást tartottak.

Közülük a Mezők fehér lovagja és a Saga tartolt a miskolci Országos Színjátszó Versenyen. A fődíjak mellett a legjobb női alakítás, a legjobb dramaturgia, a legjobb térszervezés, valamint a legjobb csapat elismeréseket is megkapták.

Mindkét darab a mesék és mítoszok világába repíti a nézőket. Gyevi-Bíró Eszter rendezésében a Mezők fehér lovagja az orosz népmese hitvilágának elemeiből építkezik. Egy semmihez sem hasonlítható különös világot mutat be, amelyben néha ijesztő, elvarázsoló képekben és hangzásokban kelnek életre a belső félelmek. Az Eck Attila által rendezett Saga a világ teremtéséről és a világ végéről mesél. Arról a naiv időszakról, amikor még hitték a világ működését, és arról, amikor rá kellett jönni, hogy az istenek sem tévedhetetlenek.

A díszelőadásokat Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, valamint Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerület igazgatója is megnézte. A programhoz egy fotókiállítás is kapcsolódott: Antalfi Dániel fotográfus többszáz képet, arcot örökített meg a próbafolyamatok során, amelyek közül a legjobban sikerült harminc felvételt mutatta be a közönségnek.

D. B. S.

Fotó:szineszkepzes.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.