Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

A turisták is szeretik a tematikus utcákat

Újbuda   |   2014, július 31 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatja, hogy a fővárosban minél több tematikus utca jöjjön létre. A kamara a Bartók Béla utat is ilyen utcaként említi.

A BKIK létrehozta a Bevásárló és Tematikus Utcák (BUM) Nonprofit Kft.-t, amely koordinálja a vállalkozók közötti együttműködést, illetve lobbival segíti a tematikus utcák munkáját, újak létrejöttét - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Szatmáry-Jahl Angéla, a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke. A kamara szeretné elérni, hogy a turizmusba egyre inkább bekerüljön a kereskedelem, a vendéglátás, a kultúra a tematikus utcákon keresztül is.

Antal Attila, a BUM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint arra törekszenek, hogy színesedjen a tematikus utcák palettája, az összefogásban a vállalkozások mellett az adott környezetben élők is vegyenek részt. A kft. közvetíteni kíván az önkormányzatok és a vállalkozások között, illetve pályázati lehetőségekre hívják fel a figyelmet.
A nemzetközi tapasztalatok alapján a tematikus utcák hozzájárulnak a turizmus, illetve az ott működő vállalkozások forgalmának növekedéséhez - hívta fel a figyelmet az MTI szerint az ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy míg Bécsben 80 tematikus utca működik, addig Budapesten mindössze nyolc.

A BKIK honlapján megemlített tematikus utcák között szerepel a XI. kerületi Bartók Béla út is - mint "kulturális városközpont" - , emellett ide sorolják például a műkereskedelem színtereként ismert Falk Miksa utcát, a Ráday utcát mint „kultuccát”, a vendéglátó helyekkel teli Liszt Ferenc teret vagy a designra szakosodott Király utcát.

MTI/Újbuda

A turisták is szeretik a tematikus utcákat