Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

A Tavaszváró pikniken ünnepel Bornai Tibor, a KFT énekese és billentyűse

Újbuda   |   2019, április 11 - 11:04Nyomtatóbarát változatSend by email

A KFT együttes jellegzetes hajkoronával megáldott billentyűse, énekese számára különleges fellépés lesz az április 13-i koncert a Bikás parkban. Nemcsak azért, mert Újbudán játszhat, hanem azért is, mert ekkor ünnepli a születésnapját.

Isten éltessen, kedves Tibor! Örülünk, hogy Újbudán is megünnepelhetünk.

Én is nagyon örülök, ez tényleg különleges koncert lesz. Egy ilyen régóta működő zenekar boldog lehet, ha még kap felkéréseket, de szerencsére a KFT-t nem felejtették el a rajongók.

A KFT a magyar zenei élet első nagy újhullámos csapata volt, most pedig retró zenekarként emlegetnek titeket?

Sajnos előfordul az ilyesmi, és én ezt utálom. A legtöbb dalunk olyan, mintha tegnap írtuk volna. Ebben nagyon sok fiatal is megerősít minket, akik eljönnek a koncertjeinkre, és eszükbe sem jut, hogy ezek régi dalok. Nagyon büszke vagyok rá, mert ez annak a bizonyítéka, hogy nem hülyéskedtünk, és komolyan vettük a mögöttünk álló évtizedeket. Mindig úgy írtunk dalokat vagy mentünk fel a színpadra, hogy olyasmit szeretnénk közölni az emberekkel, ami nekünk és másoknak is fontos.

Sokan az ironikus dalszövegek miatt szerettek meg benneteket. Ez sem kopott meg az évek során?

Dehogy! Nekünk nagyon fontos ez a csipkelődés, hogy megnevettessük a közönségünket. Az a szerencsénk, hogy olyasmivel futottunk be, ami pontosan mi vagyunk. Aki valamilyen szereppel fut be, annak nehéz dolga van, mert azt kell újra és újra játszania karrierje során. Mi pedig úgy lehettünk sikeresek, hogy mindig önmagunkat adhattuk. Mi tényleg olyanok vagyunk, amilyennek látszunk.

Nemcsak a KFT-nek írtál nagy slágereket, hanem más sikeres énekeseknek is, szóló munkásságod pedig egyedülálló. Az egyik legtermékenyebb zeneszerző vagy.

Ez így jön belőlem, de a korom előrehaladtával egyfajta felelősségérzet is megjelent bennem, hogy nem szabad csak úgy, akármivel eltölteni az időt. Amíg itt vagyok, addig muszáj csinálni, és már a legkevésbé sem érdekel, hogy népszerűbb leszek-e tőle. Akár a fióknak is írnám, mert az a dolgom, hogy odaátról valamit idehozzak, az én „rádióállomásom” erre van behangolva. Mindenkinek van ilyen „rádióállomása”. Fogjuk a különféle jeleket minden irányból, minden minőségben. Én ezt a jelet veszem odaátról, és továbbsugárzom a magam módján, a magam eszközeivel, ameddig csak bírom.

(D. B. S.)

A Tavaszváró pikniken koncertet ad Pápai Joci, az első olyan énekes A Dal című produkció történetében, akinek kétszer is sikerült kijutnia az Eurovíziós Dalfesztiválra. Két évvel ezelőtt Origo című dalával már képviselte Magyarországot, akkor nyolcadik lett. Idén május 14-én az elődöntőben fogja elénekelni elsőként – és remélhetőleg nem utoljára – Az én apám című számot, amelyet a kerületünkben élő Molnár Ferenc Caramellel közösen szerzett. A tatai születésű előadóművész a szeretetről szóló győztes dalát minden bizonnyal a Bikás parkban is elénekli, sok más slágere mellett.

Fellép április 13-án a Tavaszváró Pikniken Vitáris Iván is, aki zenekarával, az Ivan & The Parazol formációval több tengerentúli koncertet követően Amerikában készítette el májusban megjelenő Exotic Post Traumatic című albumát. A dalokat abban a Los Angeles-i stúdióban vették fel, ahol egykor Michael Jackson Thrillerjét, Frank Sinatra My Way című dalát, Whitney Houston I Will Always Love You című slágerét és a Foo Fighters legutóbbi albumát is rögzítették.

Fotó: Lantos István