Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

A tajga szerelmese és Finnország száz csodája

Újbuda   |   2017, szeptember 27 - 10:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

JUHANNUS "Szent Iván éj Finnországban" címmel nyílt meg Csorba Károly fotókiállítása az Eleven Ősz programsorozat keretében a Café Créme Gottierben, a Bartók Béla úton.

Az APS Stúdió fotográfusa Finnországban élő fia révén jutott el több alkalommal a függetlenségének 100 éves fenállását idén ünneplő országba, ahol felkereste a tajga gyönyörű tájait. Élményeit minden évszakban fényképeken is megörökítette.

Csorba Károly kiállításához kapcsolódóan egy könyvbemutatóra is sor került: a "100 szociális innováció Finnországból" című könyvet Krausz György, Magyarország korábbi finnoszági nagykövete és felesége, Karakó Judit mutatta be az érdeklődőknek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.