Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

A szépkorúaknak nyílik a sárga rózsa

Újbuda   |   2016, június 7 - 17:48Nyomtatóbarát változatSend by email

Virággal, zenével és énekszóval valamint szavalással köszöntötték az Alabástrom utcai idősklubban a városrész szépkorúit. A Kelenvölgyi Polgárok Köre által szervezett eseményen a 80-dik és 90-dik születésnapjukat ünneplőket egy-egy szál sárga rózsával lepték meg.

A Kelenvölgyi Polgárok Köre idén is köszöntötte a szépkorúakat a júniusi teadélutánon, kiemelt figyelmet szentelve ezzel a kerek évfordulót ünneplőkre. A szervezet Szociális és Családsegítő csoportja egész évben akciókkal, programokkal támogatja Kelenvölgy rászoruló időseit, ezzel fejezve ki a hálát annak a generációnak, akik tevékenységére, tudására és tapasztalatara a jövő is épülhet – mondta Hoffmann Tamás polgármester. Hozzátette, a fiatalabb korosztály számára rendkívül fontos, hogy megismerkedjen nagyanyáink hagyományaival, ismereteivel, hiszen így a tradíciók is átöröklődhetnek. Hoffmann Tamás értékesnek és támogatandónak tartja ezeket az eseményeket, mivel szerinte minden korosztálynak egyformán fontos, hogy közösséghez tartozzon.

A Kelenvölgyi Általános Iskola tanulói műsorral köszöntötte a környék nyolcvan éven felüli lakosait. A teadélután nyitányaként a gyerekek verset mondtak, furulyáztak, énekeltek és hegedűmuzsikával lepték meg az ünnepelteket.
A Kelenvölgyi Polgárok Körének ügyvezetője Tábori József szerint az ilyen események segítenek az időskorúaknak abban, hogy fittek és frissek legyenek. Sok olyan idős él Kelenvölgyben, aki megözvegyülve, elmagányosodva tölti mindennapjait és ezért senki nem veszi észre, ha fizikai- vagy lelkiállapotuk leromlik. - A fiatalok produkciói, a szépkorúaknak szervezett szakkörök és közösségi programok minden esetben üdítően hatnak testükre, lelkükre és szellemükre - mondta Tábori József.

T. K.