Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

A Rising Star nyertese és az R-GO is fellép a gyermeknapon

Újbuda   |   2015, május 20 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

A gyermeknapon fellépő előadók közül biztosan mindenki talál majd kedvére valót. A Rising Star című televíziós tehetségkutató műsor legnagyobb felfedezettje, az idén érettségizett Várhegyi Lucas Palmira, illetve a negyven éve a pályán levő énekes és zenekara, Szikora Róbert és az R-GO gondoskodik a jó hangulatról.

„Az R-GO gyakorlatilag már az első évében mindent elért, amit elérhetett” – mondta egy korábbi interjújában az együttes frontembere, aki mindent tud a szakmáról, hiszen több mint negyven esztendeje van a pályán. Az eMeRTon-díjas magyar énekest az utóbbi években nemcsak a színpadon, de az X-faktor tehetségkutató zsűrijében is láthatták a nézők. Igyekszik megismerni a fiatal tehetségeket is, és lépést tartani az új generációval. „Amint az ember teljesen elveszíti gyerekségét, megöregedett. Nem baj az, hogy felnőttünk, de nem szabad öreggé válni!” – vallja, és ehhez tartja is magát, és 61 évesen is úgy zajlanak fellépései, mint az utóbbi három évtizedben bármikor: koncertjeiken az első sorokban rendre fiatal lányok rajonganak zenéjéért. „Csikidam” dalaik – melyek a latin-amerikai muzsika és a rock stílusjegyeit viselik magukon – gyorsan népszerűvé váltak a fiatalok körében.„A csikidam az R-GO stílusa, és az egyetlen olyan magyar zenei stílus, ami ebből a kis országból lett ismert a világon. Nincs jelentése egyébként, az angol shake it up elhallásából ered” – magyarázta Szikora.

A Rising Star nyertese, a 18 éves Várhegyi Lucas Palmira (Mira) már kiskorában vonzódott a zenéhez. Az afrikai származású lány elsős korától fogva ének-zene tagozatos osztályba járt, később a zeneiskolában pedig magánének tanszakra iratkozott be. A 2013-mas X-Faktorban is szerencsét próbált ugyan, de a zsűritagok szerint hangja akkoriban még nem volt elég képzett, ezért nem juthatott tovább a show-ba. 2015-re viszont akkorát fejlődött hangja és tudása, hogy a nézői szavazatoknak köszönhetően nemcsak az élmezőnyben, hanem egyenesen az első helyen végzett a TV2 Rising Star című tehetségkutató műsorának első szériájában. Azóta már „szakértőként” is feltűnt a televízióban: az Ének Iskolája 16 tanulójának vizsgáján a tantestület egyik legfiatalabb tagjaként osztályozta a produkciókat. A 18 éves énekesnő az idén érettségizett, ami nem kis kihívás volt számára, hiszen éjjel-nappal koncertekre készül. Facebook-bejegyzéseiből viszont kiderül, nagyon is megéri: „egyre több helyen ér az a megtiszteltetés, hogy a közönség velem énekel! Számomra ez hatalmas élmény! Tehát hangszálakat felkészíteni, hogy május 31-én az ország legjobb előadóival énekeljünk együtt!”.

A Rising Star nyertese és az R-GO is fellép a gyermeknapon