Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

A Női sarok vendége volt Balanyi Bibiána

Újbuda   |   2018, március 22 - 14:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Albertfalvi Közösségi Házban tartott előadást a Mensa International elnöke, Balanyi Bibiána. A világ legintelligensebb emberei számára létrehozott nemzetközi szervezet vezetője a Női sarokban beszélt életéről, karrierjéről, a Mensa szervezetek céljáról és az emberi intelligenciáról.

Három éve világszerte nagy sajtóvisszhangot váltott ki, amikor Balanyi Bibiánát választották meg a Mensa International elnökének. Ő lett ugyanis a szervezet legfiatalabb elnöke, és az első magyar, aki betölthette ezt a tisztséget.

Balanyi Bibiána korábban tíz éven át vezette a Mensa HungarIQa Egyesületet, egyébként szak- és műfordítóként dolgozik. Az 1946 óta működő Mensa International a világ legintelligensebb embereit fogja össze, jelenleg 130 ezer tagja van. Bibiána korábban fejlesztési igazgatóként dolgozott a szervezetnél. Az elnöki posztot ritkán töltötték be hölgyek, a magyar elnökasszony a harmadik női vezetője a nemzetközi szervezetnek. A Mensa tagjainak elégedettségét jelzi, hogy tavaly újra bizalmat szavaztak neki, és ismét elnökükké választották.Balanyi Bibiánát.

Balogh Zsuzsannal, az Albertfalvi Közösségi Ház kulturális szervezője elmondta, a már négy éve sikeres Női sarok beszélgetés-sorozat egyik célja, hogy híres nőket is bemutasson. Hozzátette, bár Balanyi Bibiána személyes ismerőse, hosszú idő után csak most sikerült meghívni a Mensa International elnökét.

Az elődáson egyebek mellett elhangzott, hogy különbség van női és férfi intelligencia között, hogyan készül az IQ-teszt, illetve miben tér el az intelligencia a műveltségtől és az okosságtól. Balanyi Bibiána három és fél órát töltött Albertfalván, ahol sok kérdésre is válaszolt.

D. B. S.