Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

A Műegyetemen is megnyitották a tanévet

Újbuda   |   2019, szeptember 6 - 15:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 6-án Józsa János rektor köszöntötte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 238. tanévének megnyitójára érkezett hallgatókat, oktatókat, és az ünnepség díszvendégeit. Az eseményen részt vett Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Hoffmann Tamás polgármester is.

Józsa János beszélt az elmúlt tanévben elért hallgatói sikerekről és eredményekről, az intézmény állami elismerésben részesült oktatóiról. Örömét fejezte ki, hogy az Újbudán működő felsőoktatási intézmény továbbra is előkelő helyet foglal el a magyarországi egyetemek rangsorában.
Horváth Zita, az Információs és Technológiai Minisztérium helyettes-államtitkára köszöntötte az első éveseket. Szerinte egyre több diplomás munkaerőre van szükség Magyarországon, ezért bízhatnak abban, hogy biztos karrier vár rájuk tanulmányaik befejezését követően. Hozzátette: fenntartóként a jövőben is támogatják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet.

A 2019/2020-as tanévben közel 5000 hallgató kezdi meg tanulmányait a BME-n. A hagyományoknak megfelelően az elsőéveses ünnepélyes esküt tettek, majd Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae kitüntetéssel avatták doktorrá Nyíri Kingát, a tanulmányait mindvégig kiváló eredménnyel végző adjunktust, aki így a köztársaság címerével díszesített gyűrűt is átvehette.

A tanévnyitón részt vett Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese, Bokor József, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Gloviczki Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke, valamint az egyetem vezetői, támogatói és más intézmények rektorai, dékánjai.

D. B. S.