Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

„A legőszintébb közönség előtt koncertezni mindig nagy kihívás”

Újbuda   |   2015, május 29 - 09:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Napvirág Zenekar 2008-as megalakulása előtti években tagjai egy budapesti mozgásstúdióban tartottak zenés-mozgásos foglalkozást kisgyermekeknek és szüleiknek. Részben az akkori pozitív visszajelzéseknek, részben a kicsik reakciójának köszönhetően készültek el a zenekar saját dalai.

- A dalok írásakor, hangszerelésekor mindig fontos szempont, hogy a kicsik mellett a felnőtteknek is befogadható legyen, minden korosztály számára jó szórakozást és kikapcsolódást nyújtson az adott zenei anyag – mondják a Napvirág Zenekar alapítói, Farkas Ildikó és Kozma Tamás. Nekik minden dal kedvenc a bennük rejlő történetek, hangulatok miatt. - A szövegek segítségével táncolunk, nevetünk, vonatozunk, számolunk, szülinapozunk vagy épp állatokkal ismerkedünk – hangoztatják.

Dalaikon érezhető, hogy mely zenei stílusok hatottak rájuk, hogy gyermekként milyen zenét hallgattak. A népzene, a country, a latin stílus, a raggee és a rock’n’roll zeneiségük fontos része. Úgy gondolják, szülőként lehetőséget kell adni a gyerekeknek arra, hogy ezeket megismerjék és megszeressék, ezért színpadon is igyekeznek az ennek megfelelő hangulatot megteremteni.

2009-ben szerzői kiadásban jelent meg a zenekar első lemeze „Gyermekdalok” címmel. 2011-ben az Alexandra Records gondozásában kiadott „Nevet a Föld” album – amely 2012-ben Fonogram díj-jelölést kapott a legjobb gyermeklemez kategóriában – hozta meg a zenekar szélesebb körű ismertségét.

- A legőszintébb közönség előtt koncertezni mindig nagy kihívás – vallják, hozzátéve, minden egyes fellépés feledhetetlen és egyedi. Akár a kéttagú, akár a nagyzenekaros formáció áll színpadra, megható nekik a gyerekek reakciója, szeretete és a szülőktől is sok elismerést, biztatást kapnak minden alkalommal.

A Bikás parki gyermeknap különleges a zenekar életében. Úgy vélik, izgalmas dolog olyan helyen muzsikálni, ahol nap mint nap saját gyermekeikkel sportolnak, játszanak, sétálnak. - Itt élünk a park mellett és nagyon boldoggá tesz minket, hogy május 31-én ismét szórakoztathatjuk a népes gyermeksereget és szüleiket – állítják.

K.V.

.