Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

A kulisszák mögött – Színházak éjszakája a Karinthyban

Újbuda   |   2015, szeptember 14 - 12:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Színházak éjszakáján igazi csemegével örvendezteti meg a drámák szerelmeseit a Karinthy Színház. Aki kíváncsi a színház világára és szívesen kukkant a kulisszák mögé, annak kínál lehetőséget szeptember 19-én.

Gondolkoztak-e már azon, hogyan áll össze egy színházi darab? Milyen jelmezeket viselnek a színészek? Hogy tud megváltozni pillanatok alatt a színpadi háttér? Mit csinálnak a szinkronszínészek? A Karinthy Színház a Hadik Kávéházzal együttműködve szeptember 19-én fellebbenti a fátylat ezekről a kulisszatitkokról, választ adva a kérdésekre.

Szombat reggel 10 órakor Karinthy Márton színházigazgató idegenvezetésével indul „kultúrbusz” a Hadik Kávéház elől, amely nemcsak földrajzi, hanem irodalmi szempontból is bejárja a környéket. Izgalmas családi anekdoták, történelmileg is meghatározó események is szóba kerülnek a túrán, amelynek célállomása a Karinthy Színház, amely ezzel az eseménnyel nyitja meg új színházi évadát.

A Színházak éjszakájához kapcsolódóan kora délutántól színes programokkal várják az érdeklődőket. Jelmez- és kellék-kiállítással, játszósarokkal, plakátkiállítással és vásárral, valamint backstage túrával készül a színház. A színpadon koncertek, előadások és beszélgetések várják a látogatókat, a próbaterem pedig átmenetileg mozivá változik, ahol a legnépszerűbb darabokat vetítik le a nézők számára.

K.A.