Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

A kerületben közel ezer diák fejezte be alapfokú tanulmányait

Újbuda   |   2022, június 17 - 12:03Nyomtatóbarát változatSend by email

A járványos évek után idén végre szabadon ballaghattak el a diákok az újbudai általános iskolákból is. A 2021/2022-es tanév utolsó tanítási napja június 15-e volt, sok helyen már aznap megtartották az ünnepséget.

A XI. kerületi állami általános iskoláktól 747 nyolcadikos búcsúzott el idén, az egyházi és alapítványi intézményekkel együtt hozzávetőleg ezer tanuló fejezi be alapfokú tanulmányait Újbudán.
A Kelenvölgyi Általános Iskola udvara elsőként telt meg idén szülőkkel, akik ott várták, hogy gyermekük leérjen az évzáróra, miután a hagyományoknak megfelelően társaival végigjárta az összes tantermet. A két nyolcadikos osztály összesen 55 diákja csengőszóval jelezte, hogy épp merre tart, miközben a kisebbek figyelték az épületen végighaladó, olykor meghatott nagyokat. A záróünnepség színpadán a hetedikesek búcsúztatták a nyolcadikosokat, akik elköszöntek intézményüktől. Az iskola vezetése jutalomkönyvekkel és oklevelekkel ismerte el a jó tanulók, valamint az intézmény tevékenységét segítő szülők munkáját.