Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

A képviselő szerint... - Nagyné Antal Anikó

Újbuda   |   2020, július 6 - 10:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

A veszélyhelyzet megszűnt, de még sok feladat áll előttünk - Nagyné Antal Anikó véleménye.

Végre itt a nyár, és ha nem is a megszokott módon, de a kellő biztonsági szabályok betartása mellett újraindul az élet. Bár megkönnyebbülésünk nem felhőtlen, sok pozitív hozadéka is volt az elmúlt időszaknak. Együtt lehettünk családtagjainkkal, megtapasztalhattuk, hogy kerületünkben a hivatástudattal élő emberek, az óvodákban, iskolákban, bölcsődékben, szociális és egészségügyi intézményekben, az önkormányzati hivatalokban dolgozók maximálisan helytálltak. Számos példáját láttam a segítségnyújtás iránti elköteleződésnek: egészségügyi munkatárs, aki maga is a kockázati csoportba tartozott, tovább dolgozott, mert nem akarta magára hagyni betegeit; szociális gondozók, akik odaadóan látták el az idős rászorulókat. Az Újbuda Idősek Házának munkatársai kreatív ötletekkel és a technika adta lehetőségekkel próbálták enyhíteni az idős lakók szeretteinek hiányát.
Országgyűlési képviselőnk is tette a dolgát politikai csatározások helyett, és minden lehetőséget megragadott az itt élők segítésére. Köszönet illeti mindazokat, akik ebben a nehéz időszakban helytálltak.
Az eredményes védekezésnek és az emberek fegyelmezettségének köszönhetően a veszélyhelyzet megszűnt, de a kormány előtt még sok feladat áll, hogy a válság gazdasági hatásait további munkahelymegtartó, gazdaságfejlesztő programokkal enyhítse, és a járvány esetleges visszatértére a megfelelő óvintézkedéseket megtegye. Ezekről mondhatunk véleményt a konzultációs kérdőív kitöltésével, amire mindenkit biztatok.
Szép nyarat kívánok minden kerületünkben lakónak! Őrizzük meg azokat a jó dolgokat az elmúlt hónapokból, amelyek tartalmasabbá tették az életünket.