Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

A képviselő szerint... – Keller Zsolt

Újbuda   |   2020, augusztus 27 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Éjjeli őrjárat Gazdagréten – Keller Zsolt véleménye

Az elmúlt hónapban Gazdagréten is elindult a parkőri szolgálat, amelynek lényege az, hogy az önkormányzat által fenntartott közterületek, parkok és játszóterek tisztaságára még nagyobb figyelmet fordítunk. Ennek következményeként az elmúlt hetekben több megrongált padot is kicseréltünk a lakótelepen. Nagyon fontosnak tartjuk a közterületeink tisztaságát, ezért ahogyan az egész kerületben, úgy Gazdagréten is kétnaponta ürítik a közterületi szemeteseket.
A másik lényeges kérdés a közbiztonság. A polgárőrök – együttműködve a közterület-felügyelettel – hetente több alkalommal éjszaka is folyamatosan járő­röznek Gazdagréten és környékén, valamint a teljes kerületben. Az elmúlt időszakban a közterület-felügyelet kollégáinak hathatós segítségével sikerült elkapni a Gazdagréten is garázdálkodó katalizátortolvajt, valamint megszüntetni a Gazdagréti téren a szelektív hulladékgyűjtőnél kialakult illegális szemétlerakót – itt is sikerült elkapni a szabályszegőket. Vasárnaponként folyamatosan jelen vannak a közterület-felügyelet munkatársai a virágpiacnál a Hosszúréti útnál, mivel nagyon sok panasz érkezik a szabálytalan parkolások miatt, amelyek akadályozzák az ott lakókat a normális közlekedésben. Ezek az akciók a közeljövőben is folytatódni fognak.
Szükségesnek tartom még megemlíteni, hogy Gazdagréten kezdeményeztük több zebra átalakítását, ledek beépítését. A felmérés és az engedélyezés már folyamatban van, így lassan ez a munka is elkezdődhet, reményeim szerint biztonságosabbá téve a gazdagréti gyalogátkelőket.

Címkék: