Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

A képviselő szerint... - Keller Zsolt

Újbuda   |   2020, február 26 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Madárhegy: meg kell őrizni a kertvárosi jelleget - állítja Keller Zsolt, 17. evk. önkormányzati képviselője (vélemény).

A választások után nagyon sok lakossági megkeresést kaptam a körzetemből. Örülök neki, hogy a körzetemben lakók maguk is képviselik a saját érdekeiket az ott működő civil szervezeteken keresztül, amelyekkel rendszeresen egyeztetünk. Természetesen a legtöbb megkeresés Madárhegy túlépítésével kapcsolatos. Madárhegy egy jelenleg is fejlődő része Újbudának, ám sajnos az elmúlt időszakban koncepció nélküli építkezések zajlottak, és nem vették figyelembe a környék kialakult adottságait, ezért már most nagyon túlépített. A civil szervezetek és a lakók képviselőivel közösen keressük a megoldást arra, hogy a környék megőrizze kertvárosi jellegét és élhetőbb legyen. Fontos megemlíteni, hogy az első intézkedéseink közé tartozott az elhanyagolt közterületek folyamatos rendbetétele. Olyan még egyszer nem fordulhat elő, mint az elmúlt időszakban, hogy a köztéri szemetesek hetekig nincsenek kiürítve és a felhalmozott szemét kifolyik a kukákból. Az ezzel foglalkozó kollégák mostanra rendszeresen ürítik a köztéri szemeteseket, valamint tisztítják az önkormányzat által fenntartott közterületeket.

Egyik alapvető ígéretünk volt a kampány során, hogy a lehető legtöbb döntésbe bevonjuk az ott élőket. Ezért is egyeztetünk és alakítjuk közös koncepciónkat a lakók képviselőivel, valamint szervezünk több fórumot olyan nagy horderejű témákban, mint a gazdagréti parkolás vagy a madárhegyi átmenő forgalom. Több olyan kérdéskör is van, amiben közös nevezőn vagyunk a civilekkel – ilyen a gyalogátkelőhelyek láthatóvá tétele. Gazdagréten több iskola, óvoda, bölcsőde és játszótér található, amit nemcsak az ott élők vesznek igénybe, hanem a tágabb környékbeliek is. Sok esetben a nagyobb gyerekek már egyedül közlekednek, ezért is lényeges számunkra, hogy minél biztonságosabbá tegyük az ő közlekedésüket. Sajnos az elmúlt időszakban több gázolás is történt a lakótelepen, a zebrákon, ezért is érezzük nagyon fontosnak ezt a témát. Jelenleg vizsgáljuk, melyik az a megoldás, amely látványosan felhívja az autósok figyelmét a gyalogátkelőhelyek sokkal körültekintőbb megközelítésére. Ilyen lehet például a jobb és erősebb világítás, vagy a gyalogátkelőhelyre figyelmeztető digitális tábla, ami akár az autósok aktuális sebességét is jelzi, és ha a megengedettnél gyorsabban megy, akkor villogással figyelmeztet.

Szintén alapvetőnek tartjuk a zöld területek megőrzését és bővítését. Jelenleg is folyik az egyeztetés például az utasvárók üzemeltetőjével a gazdagréti megállók kizöldítéséről.

Látható, hogy nagyon sok teendő van Gazdagréten és Madárhegyen, több oldalt is meg lehetne tölteni a feladatokkal és elképzelésekkel, amelyekről folynak az egyeztetések, vagy azokkal, amelyekben már megegyeztünk. Ebből is kitűnik, hogy a választókörzetem igen aktív, ezért folyamatos párbeszédet kell fenntartani az ott élőkkel, valamint az őket képviselő civil szervezetekkel.

Címkék: