Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

A kamaraerdei nyári táborban járt a miniszter

Újbuda   |   2017, július 21 - 17:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is ellátogatott Kamaraerdőre a nyári napközis táborba Simicskó István honvédelmi miniszter. A látogatás idején az állami fenntartású újbudai általános iskolák diákjai vakációztak az ifjúsági park területén.

Látogatása során a miniszter megismerte a nyári tábor helyszíneit, programjait és a labdarúgó fiatalok közé is beállt játszani. Ezt követően a gyerekekkel ebédelt, majd köszöntötte a táborozókat. - Mi, felnőttek úgy tartjuk, hogy alkotó életünk titka, hogy meg kell tudnunk őrizni a gyermeki szellemiségünket − mondta Simicskó István. Hozzátette: a tábor a barátságról, a sportról, a kikapcsolódásról és a szórakozásról szól, de közben a fiatalok erősödnek, fejlődnek és közösséggé formálódnak, ami a felnőttek számára nagy öröm. A kerület országgyűlési képviselője beszédében kiemelte a tábor színvonalas jellegét, fontosnak tartja, hogy az újbudai gyerekek évről-évre ott tölthetik idejüket, rengeteg színes programon vehetnek részt, köztük kézműves- és informatikai foglalkozásokon, illetve sport- és kirándulási lehetőségeken.

A táborozók számára kiemelkedő program volt a miniszter látogatása, aki az idén is szívesen csatlakozott a sportfoglalkozások résztvevőihez. - Évek óta visszatér hozzánk a miniszter úr, aki mindig különleges figyelmet fordít arra, hogy látogatásai alkalmával nemcsak értékes gondolatokkal, hanem ajándékokkal is köszöntse a gyerekeket – mondta Homolay Károly, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, a tábor vezetője. Egész évben hozzávetőleg mintegy kétszáz pedagógus gondoskodik arról, hogy a táborba érkező több mint ezer gyermek hasznosan tölthesse szabadidejét – tette hozzá.

A miniszter nem érkezett üres kézzel, köszöntötte Gáli Marianne pedagógust, aki a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanárnőjeként harminc éve dolgozik a kerület nyári táboraiban, és Kamaraerdőn is hosszú ideje segíti a vakációzást. A látogatás során a táborozó gyerekek labdákat, a pedagógusok bögrét, törölközőt és fürdőjegyet kaptak ajándékba a képviselőtől.

D. B. S.

D. B. S.