Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

A Fonó legújabb kiadványai

Újbuda   |   2019, május 9 - 15:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fonó gondozásában jelent meg két különleges zenei album tavasszal. Gláser Péter Bring Down the angels című duplalemeze és a Cimbaliband tizenegyedik albuma, az IRAM, amelyekről szó volt a Fonó Budai Zeneházban tartott sajtótájékoztatón május 6-án.

Gláser Péter dupla albumát a 2016-ban tragikusan elhunyt két zenész, Farkas Mihály jazz-zongorista és Mohai Győző dobos emlékének ajánlja. Gláser egyedi módon játszik hangszerén, a bőgőn és több stílusban otthonosan. Éveken át muzsikált a Balázs Elemér Grouppal, Gerendás Péterrel és Hoboval, jelenleg a Tátrai Trendben játszik bőgőn, a Tátrai Bandben pedig basszusgitáron.

A felvételek közreműködői között van Czerovszky Henrietta, Kozma Orsi, Harcsa Veronika és Szűcs Gabi, valamint Tátrai Tibor, Czibere József, Cvikovszky Gábor, Hárs Viktor, Dés András és Mohai Tamás.

A Cimbaliband is bemutatta új lemezét az Iramot. Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szövegeket, megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot. Az autentikus magyar népzenét, és a balkán dallamvilágát múzsaként hívva belsőséges világba kalauzolják a hallgatóságot.

A Cimbaliband egyre többször szerepel nemzetközi világzenei slágerlistákon, idén meghívást kaptak az angliai WOMAD fesztiválra is egyedüli kelet-európai fellépőként. Az autentikus magyar népzenét és a balkán dallamvilágát is megszólaltató zenekar 3. Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál egyik fő attrakciója lesz. A rendezvényen színpadra lép a Muzsikás együttes, az orosz Otava Yo, a Borbély-Dresch Quartet, valamint a Besh o droM is.

D . B. S.