Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

A digitális kultúra az ELEVEN Őszön

Újbuda   |   2019, szeptember 18 - 12:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is lesz ELEVEN ŐSZ a Bartók Béla úton, a szervezők koncertekkel, családi-, gasztro- és művészeti programokkal várják az érdeklődőket a hónap utolsó hétvégéjén.

Szeptember 27-28. között rendezi meg a Kulturális Tizenegy Egyesület az Eleven Őszt a Bartók Béla úton. Az utcafesztiválon idén a digitális kultúra kerül a középpontba. - Célunk, hogy a fesztiválon kicsit közelebbről is megvizsgáljuk az online-offline jelenlét arányait, ezek pozitív és negatív aspektusait. Utánajárunk, hogyan változtak a képzőművészet, a költészet és a zeneművészet határai a digitalizáció következtében, hogyan reagáltak a 21. század változásaira és milyen kihívásokkal néznek szembe a kortárs alkotók – mondta Ott Anna, a rendezvény háziasszonya. - Szeretnénk a digitális kultúra hasznos oldalát, a korlátozás helyett az előnyöket és a hátrányokat megfogalmazni – tette hozzá a Hadik Kávéház művészeti vezetője.

Idén új helyszín lesz a Bartók Béla Boulevard-on az OnBoard Café és a Medence Csoport. A KACS műhely kézműves workshopján bárki elkészítheti egyedi QR-kódos, tartalmas kiegészítőjét, megtanulhatja újrahasznosítani elhasználódott kütyüjeit. A LogiScool robotika műhelyében mBot segítségével tanulhatók majd a robotika alapszabályai.

A kultúra sem marad ki a programok közül: a Faur Zsófi Galériában Radisics Milán sajtófotós munkáiból nyílik kiállítás, a MÚOSZ-nagydíjas művész 2003-ban a világ legrangosabb természetfotó-pályázatán, a BBC Wildlife Photographer of the Year-en kapott Highly Commended díjat, 2006-ban a National Geographic nemzetközi fotópályázatán megnyerte a Natural World kategóriát és ugyancsak azóta elnöke a naturArt-Magyar Természetfotósok Szövetségének. Babos Zsili egy performansszal „költözik be” az Art Space kirakatába 48 órára. Úgy teszi ki magát a kirakatba, akárcsak az online világban élő ember.

A Hadikban Instaköltészet – avagy hogyan éled újjá, hogyan kap teret a vers a közösségi médiában címmel hirdetnek programot, ahol Péterfy Gergely íróval és Simon Márton költővel azt boncolgatják, hogy hol és hogyan kell jelen lenni a közösségi médiában, mennyire elfogadott mindez az irodalmi közegben.

Az ELEVEN Ősz kiállítóterében designerek munkáit lehet majd megvásárolni. Idén a Gellért-hegyi Sziklakápolna is csatlakozott a programhoz, ahonnan kultúrtörténeti séta indul, a kerülethez valamilyen módon kötődő írók, költők, művészek munkásságára emlékezve.

A gyerekek az Emlékmackó Műhelyben elkészíthetik kedvenc Ödönkéjüket, lesz továbbá interaktív mesedélután a Pagonyban, a Bor és Kézműves pultja mellett pedig szófelhő készíthető.

Pénteken fellép a Lazy Calm Raga, a The Stanley Maneuver és a Tom Select. Szombaton Prince Matt áll a dj pult mögé, őt követi Falcao, a napot pedig Galactic Jakckson zárja.

Az ELEVEN ŐSZ keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón.

Címkék: