Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

A csokoládé szerelmeseinek indul felsőfokú szakképzés

Újbuda   |   2017, július 7 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A munka mellett is végezhető négy féléves, posztgraduális, levelező tagozatos csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést a Szent István Egyetem.

Magyarországon a pálinka reneszánsza és a sörforradalom után a kézműves édesipari termékek is egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, és ma már otthon is sokan kísérleteznek minőségi trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék előállításával. Ennek ellenére maga az iparág szakemberhiánnyal küzd.

A Budai Campuson lévő Élelmiszertudományi Karon több évtizedes tudományos háttér és kutatás alapozta meg a szeptemberében induló szakot. A képzés négy féléves, posztgraduális, levelező tagozaton végezhető és csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó diplomát ad. A gyakorlatorientált képzésben hét tanszék oktatói és vállalati szakemberek is részt vesznek.