Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

A Bartók Béla útra költözött a KÉK

Újbuda   |   2015, november 3 - 13:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új helyre, a Bartók Béla útra költözött az idén tízéves Kortárs Építészeti Központ (KÉK). Ez alkalomból születésnapi helyszínavatót tartanak november 10-én a Bartók Béla út 10-12-ben.

A hetedik kerületi Nefelejcs utcából indult szervezet egy független és nyitott kulturális központ és szakmai műhely, amelynek célja, hogy előremozdítsa az építészet oktatását, megismerését és fejlesztését. A KÉK-et 2006-ban fiatal építészek, képzőművészek és civilek alapították azzal a céllal, hogy a nyilvánosságnak is hozzáférhetővé tegyék az építészet, a városfejlesztés kérdéseit.

A KÉK programjai folyamatos, kiemelt hazai és nemzetközi figyelmet kapnak. Működésük első 10 évében közel 500 eseményt (köztük hazai és nemzetközi kiállításokat, konferenciákat, vitaesteket, workshopokat, építészeti túrákat és fesztiválokat) szerveztek, melyeken több, mint 250 ezer látogató fordult meg.

A Kortárs Építészeti Központ Bartók Béla úti épülete egy építészeti és városi kérdésekre összpontosító többfunkciós kulturális helyszín Újbuda központjában. Buda első építészeti tematikájú kulturális tere egyszerre projektgaléria, városi labor valamint közösségi iroda is.

Újbuda