Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

66+1 baba ünnepelte szülinapját a Tranzitban

Újbuda   |   2015, november 9 - 14:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenkét éve hagyomány, hogy a november 11-én, azaz a Kerület Napján született gyerekeket Újbuda névlegesen örökbe fogadja. Ezek a csöppségek minden évben közös babazsúron ünneplik születésnapjukat, amelynek hagyományosan a Tranzit Art Café ad helyet.

Idén is családjaikkal együtt érkeztek az úgynevezett „Újbuda babák” a Kosztolányi Dezső téri kávézóba, ahol zenés-táncos program, málnaszörp és születésnapi torta várta őket. Az ajándékot a kerület polgármestere, Hoffmann Tamás és felesége Hoffmann Diána adta át az ünnepelteknek.

A bulin kiderült, nem sokon múlt, hogy nem lett egy fővel több az Újbuda babák száma, ugyanis a Hoffmann családba kilenc évvel ezelőtt november 16-án köszönt be második alkalommal a gólya. Bár a kis Dénes nem lett hivatalosan Újbuda baba, azért szívesen ünnepel a többiekkel együtt.

Ugyanúgy, ahogy Kiss Richárd Bendegúz is, akinek két születésnapja van egy évben. Ő az egyetlen olyan "Újbuda baba", aki május 28-án született és elsőként látta meg a napvilágot azon a napon, amikor 10 évvel ezelőtt a kerület hivatalosan is felvette az Újbuda nevet.

2003 óta összesen 66 baba született november 11-én, az újszülöttek szüleit szokás szerint 111 ezer forinttal köszönti Újbuda Önkormányzata.

K.A.