Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szerda, Erik, Alexandra

3+1 alkotó a Próféta Galériában

Újbuda   |   2015, május 5 - 14:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 15-ig tart a négy fiatal tehetség, három nő és egy férfi alkotásaiból nyílt kiállítás a Próféta Galériában. Mindegyik művész egyedi, különleges stílust képvisel, ami összeköti őket az közös múltjuk és Pécs iránt érzett szeretetük.

Horváth Anna figurális munkái dinamikusak, mintha fotók elevenednének meg a vásznon. Egyedi ecsetkezelése új színt kölcsönöz a képek, bátran használja az élénk színeket. Horváth Anna olyan pillanatokat, mozzanatokat ragad meg, amelyek folytatásért kiáltanak. Szinte szurkolunk, hogy süssön a nap, libbenjen a szoknya és csattanjon el a csók.

Makrai Adél munkáit szintén a dinamizmus jellemzi. Ő nem csak megragadja a pillanatot, hanem szinte megállítja az időt és bemutatja, mennyi minden történik a másodperc tört része alatt. Az alkotó maga is része festményének, szinte minden munkájában megtalálni sziluettjét vagy tükörképét. Korábbi munkáit az élénk, pezsgő élet és a merész színvilág jellemezte, ám a most kiállított darabok egy új életérzést, letisztultabb világképet mutatnak, ahol elsősorban a földszínek dominálnak.

A harmadik női alkotó, Bóbics Diána munkáit a nonfiguratív ábrázolás jellemzi. Művészi eszköztára változatos, az olajtól a tusig bátran kísérletezik, a stílushoz és ábrázolási módhoz viszont hű marad. Műveiben a vonalak és a geometriai alakok alkotnak egységes képet.

A tárlat férfi alkotója Sas Miklós ugyancsak nonfiguratív képeket készít. Ezek a képek és geometriai ábráik azonban idilli egységet alkotnak. A gondosan megkomponált színek és precízen megtervezett formák váltakoznak, amelyek végül egy egységes, harmonikus alkotásban olvadnak eggyé.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.