Újbuda
Újbuda webhelyen lett közzétéve (https://www.ujbuda.hu)

Címlap > A penészes élelmiszer művészete

A penészes élelmiszer művészete  

   |   2015, november 12 - 12:27

A zsemlemorzsáról szinte mindenkinek a klasszikus vasárnapi ebéd, a rántott hús vagy valami más finomság jut eszébe. A művészeti értékre nem sokan asszociálnak a prézli hallatán. Pető Hunor képzőművész fiatalon látta meg a lehetőséget ebben az élelmiszerben, az azóta eltelt évtizedekben pedig tökélyre fejlesztette a penészes zsemlemorzsa művészetét.

Az idő nekem dolgozik címmel nyitotta meg legújabb tárlatát Pető Hunor a KAS Galériában, ahol az ünnepi beszédet L. Simon László mondta. Az államtitkár hangsúlyozta, nem a mai kor vívmánya, hogy a művészek keresik az egyedi megoldásokat a festői kifejezésre, hiszen mindig születtek olyan alkotások, amelyek nem időt állóak és amelyeket nem a megszokott konvencionális anyagokkal állítottak elő. Elég a tibeti szerzetesek homokmandaláira, vagy a jégszobrászok alkotásaira gondolni. Pető Hunor nagyszerűsége is abban rejlik, hogy penészalkotásai napról napra változnak, úgymond önálló életre kelnek. Hoffmann Tamás polgármester a megnyitón elmondta, a Bartók Béla út szinte naponta új világhírű művésszel örvendezteti meg a lakosságot és javarészt olyan alkotók bukkannak fel, akik kötődnek a kerülethez. Pető Hunor is a B32 Galériából indult a hírnév felé, évtizedekkel ezelőtt itt mutatta be első zsemlemorzsa kiállítását.

K.A.

A penészes élelmiszer művészete
A penészes élelmiszer művészete
A penészes élelmiszer művészete

Forrás webcím: https://www.ujbuda.hu/ujbuda/a-peneszes-elelmiszer-muveszete